5 priključkov, 1 sistem

Število kmetij v Slovenji upada že od osamosvojitve, a trend nakupa traktorjev raste. Ta slovenska posebnost je pravi fenomen. Razlogov za nakup novega traktorja je več, eden glavnih je zagotovo uporaba traktorjev na različnih terenih, za različna opravila in možnost uporabe različnih priključkov. Toda ali ne bi bilo bolj smiselno, da bi imeli isti traktor za vse podlage in terene ter seveda za vsa opravila in priključke.

Podobno, če ne enako kot na trgu traktorjev, se dandanes dogaja na trgu programske opreme, ki jo podjetja uporabljajo za poslovne procese. V povprečnem podjetju se uporabljajo trije popolnoma različni sistemi za opravljanje različnih procesov, kar zagotovo tako kot pri traktorjih, ni smiselno. Velik problem nastane, kadar različni sistemi med seboj niso integrirani in je komuniciranje sistemov med seboj zelo težavno oziroma nemogoče.

Zato se je zagotovo bolj smiselno odločiti za nakup ene programske opreme, ki ima različne funkcionalnosti in je primerna za uporabo v vseh segmentih vašega poslovanja. Če prevedemo v jezik traktorjev, bolje je kupiti en traktor, na katerega lahko priključimo vse priključke in je zmožen delo opravljati na čim več podlagah.

Vendar imamo pri programski opremi možnosti integracije med različnimi sistemi, kar pa je pri traktorjih bistveno težje.  Z integracijami in uvajanjem celostnih programskih rešitev se v podjetju Žejn Group ukvarjamo že dobrih dvajset let. Sami smo razvili dokumenti sistem, ki omogoča vrsto funkcionalnosti na nivoju podjetja, od likvidacije računov, vodenja projektov, hrambe dokumentacije, beleženja aktivnosti, porabe časa, do dnevnika aktivnosti in še bi lahko naštevali.

Čeprav ne omogočamo vseh funkcionalnosti, ki jih omogoča ERP sistem, smo v podjetju že pred časom zaznali, da so globoke integracije prava rešitev, da lahko naročniku ponudimo celosten paket, kjer ni težav pri prehajanju iz sistema v sistem. S tem namenom smo pred tremi leti izvedli integracijo s Pantheonom, ki ponuja ERP za računovodske servise, v letošnjem letu pa smo izvedli tudi integracijo z ERP ponudnikom Pro-Bit.

Uporabniki obeh naših partnerjev lahko sedaj brez težav v svojem ERP sistemu uporabljajo tudi naš dokumenti sistem ShakeSpeare®. Z globoko integracijo v traktorskem jeziku traktor dobi dodatne priključke in zato ni potreben nakup novega traktorja, ki je bistveno dražji kot samo priključek.  Integracija je za uporabnika dodana vrednost, saj se ponudnik dokumentnega sistema osredotoča samo na dokumentni sistem in je v njem strokovnjak, zato je v večini primerov rešitev boljša, kot če bi dokumentni sistem kupil pri ponudniku ERP storitev.

Verjamemo, da je v letu 2018 pravi čas, da konsolidirate svoje procese in se odločite za celostno rešitev, ki bo vašemu podjetju omogočila, da žanje v vseh programskih jezikih, ki jih uporabljate. Da se bo to resnično zgodilo vas vabimo na kavo, da spoznate programsko opremo ShakeSpeare®, ki omogoči, da vaše poslovanje teče bistveno enostavneje in učinkoviteje.

Deli naprej