Skupina ŽEJN (Žejn d.o.o., PartIT d.o.o., 42DBS GmbH) je zavezana k spoštovanju vaše zasebnosti. Zavedamo se, kako pomembna je zaščita osebnih podatkov posameznikov in zato uveljavljamo visoke etične in regulatorne standarde pri obdelavi teh podatkov. Pravilnik o zasebnosti razlaga politiko in prakse, ki jih skupina Žejn spoštuje in hkrati upošteva veljavno zakonodajo o varstvu podatkov.

PODATKI, KI JIH ZBIRAMO NEPOSREDNO O VAS

Skupina Žejn zbira podatke neposredno od vas, če nam pošljete e-pošto, nas pokličete ali nam kako drugače neposredno pošljite podatke. Tukaj je nekaj primerov podatkov, ki jih lahko zbiramo neposredno od vas:

 • Ime in priimek
 • Podatki za stik (e-poštni naslov, telefonska številka, poštni naslov itd.)
 • Uporabniško ime in geslo
 • Datum rojstva
 • Prednostni način komuniciranja
 • Starost
 • Poslovni podatki, vključno z zaposlitveno zgodovino, zgodovino izobraževanja, kvalifikacijami, poklicem in področjem specializacije.

PODATKI, KI JIH ZBIRAMO, KO OBIŠČETE NAŠA SPLETIŠČA

Ko obiščete naše spletišče, imamo dostop do naslednjih vrst podatkov o vas:

REGISTRACIJA MESTA

Skupina Žejn je zgradila to spletišče tako, da nas lahko obiščete in pregledate informacije o naših storitvah in izdelkih, ki jih ponujamo, ne da bi nam sami od sebe dali kakršne koli osebne podatke. Če se odločite za naše storitve bomo zbirali osebne podatke o vas in te podatke lahko združevali, da vam zagotovimo storitve ali podatke, za katere zaprosite, ali da zagotovimo, da imamo popolne, tekoče in pravilne osebne podatke.

IP-NASLOV

Zabeležimo internetni protokol (naslov IP) vašega računalnika, ko obiščete to spletišče. Naslov IP ne omogoča vaše prepoznave kot posameznika, omogoča pa nam, da lahko komuniciramo z vami, ko se premikate po našem spletišču.

OBČUTLJIVI OSEBNI PODATKI

Skupina Žejn se izogiba zbiranju občutljivih osebnih podatkov. Če je potrebno zbirati občutljive osebne podatke o vas, bomo za to pridobili od vas posebno soglasje, če to zahteva zakonodaja o varovanju podatkov.

KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE

S posredovanjem vaših osebnih podatkov soglašate, da če to dopušča lokalna zakonodaja ali če soglašate s prejemanjem tovrstnih sporočil od nas, lahko uporabljamo te podatke:

 • da odgovorimo na vaše vprašanja;
 • da izboljšamo naše storitve;
 • da izboljšamo vsebino naših sporočil;
 • da vam zagotovimo nasvete, uporabne informacije, novosti o izdelkih in posodobitve;
 • da vas obvestimo o novih izdelkih in storitvah;
 • da vas povprašamo za vaše mnenje o naših izdelkih in storitvah;
 • da obravnavamo vašo prošnjo za zaposlitev;
 • za administrativne namene in zagotavljanje kakovosti; in
 • za druge namene, ki so podrobneje navedeni na tem spletišču.

Pri uporabi vaših osebnih podatkov sledimo naslednjim načelom:

OMEJITEV

Skupina Žejn zbira o vas le tiste osebne podatke, ki so potrebni za enega ali več legitimnih poslovnih namenov ali so zahtevani v skladu z zakonom. Poleg tega bo skupina Žejn zbirala osebne podatke le na legitimen in pošten način in ne na nerazumno vsiljiv način.

NAMEN

Ko skupina Žejn zbira vaše osebne podatke, storimo vse razumno potrebno, da vas obvestimo o tem, katere osebne podatke zbiramo, o namenih, za katere jih zbiramo in te podatke uporabimo le za navedene primarne ali povezane sekundarne namene.

RAZKRITJE

Skupina Žejn vas bo obvestila, katerim organizacijam (ali vrstam organizacij) običajno razkrije osebne podatke in vam bo zagotovila podatke za stik, če bi želeli dostopati do svojih osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas ali pa bi želeli posodobiti svoje osebne podatke ali prednostne izbire.

KAKO DELIMO VAŠE PODATKE Z DRUGIMI

Vedite, da dovoljeni prenosi osebnih podatkov tretjim osebam ali drugim družbam v okviru skupine Žejn vključuje prenos podatkov iz države v državo in lahko vključuje prenos v državo, kjer zakonodaja zagotavlja drugačno varstvo podatkov kot pa vaša država. V takih primerih bomo sprejeli potrebne ukrepe, da zagotovimo enakovredno zaščito podatkov, v skladu z veljavno zakonodajo o zaščiti podatkov.

POVEZANE DRUŽBE

Osebne podatke lahko razkrijemo našim povezanim družbam za namene, ki so opisani v tem Pravilniku o zasebnosti

TRETJE OSEBE

Skupina Žejn lahko uporabi storitve tretjih oseb, kar lahko zahteva razkritje vaših osebnih podatkov tem tretjim osebam. Če dovolimo tretji osebi, da dostopi do vaših osebnih podatkov, jim bomo ta dostop zagotovili le za namene, ki so v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti in hkrati od njih zahtevali, da zaščitijo osebne podatke v skladu z vsemi veljavnimi zakoni o varstvu podatkov.

ORGANI PREGONA

V določenih okoliščinah se bo morda od nas zahtevalo, da posredujemo vaše osebne podatke kot odgovor na sodni nalog, poziv, nalog za preiskavo, zakon ali predpis. Nameravamo odgovoriti na te zahteve ter hkrati sprejeti potrebne ukrepe, da zagotovimo, da zaprositelj razume občutljivo naravo osebnih podatkov, ki jih morda prejme. Prav tako si pridržujemo pravico do sodelovanja z organi pregona pri preiskavah in preganjanju uporabnikov, ki kršijo naša pravila ali se poslužujejo obnašanja, ki je nelegalno ali škodljivo za posameznike ali osebne podatke, za katere smo odgovorni.

KORPORATIVNE TRANSAKCIJE

Vaše podatke lahko razkrijemo tretji osebi v zvezi z reorganizacijo, združitvijo, prodajo, skupnim podjetjem, dodelitvijo, prenosom ali drugim razpolaganjem s celotnim ali katerim koli delom našega podjetja, premoženja ali zalog, tudi v povezavi s stečajnim ali podobnim postopkom.

PIŠKOTKI IN DRUGE TEHNOLOGIJE

Skupina Žejn uporablja različne tehnologije za ovrednotenje, na kakšen način se naša spletna mesta uporabljajo, da vam omogočimo prilagojeno uporabniško izkušnjo in da objavimo spletne vsebine, prilagojene vašim interesom, in te tehnologije so spletne oznake in piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se z naših spletišč naložijo na vaš računalnik ali drugo napravo z dostopom do spleta. Piškotki nam omogočijo, da vas razlikujemo od drugih uporabnikov tega spletišča ter tako izboljšamo spletišče in vašo izkušnjo med brskanjem po tem spletišču. Za več informacij o piškotkih in drugih tehnologijah za zbiranje podatkov, si oglejte Pravilnik o piškotkih in drugih tehnologijah.

NAŠI VARNOSTNI UKREPI

Želimo, da vaši osebni podatki ostanejo čim bolj varni, kot je razumno mogoče. Vzdrževali bomo vse nivoje zaščite vaših osebnih podatkov v skladu z zakonodajo o varstvu podatkov in uporabili vse razpoložljive tehnične vire, da preprečimo izgubo, spreminjanje in nepooblaščen dostop ali obdelavo vaših podatkov. Varnostni ukrepi, ki jih uporabljamo za zaščito vseh osebnih podatkov, so oblikovani na podlagi panožnih standardov ali pa te standarde celo presegajo, da bi preprečili vsiljivcem dostop, vendar pa se morate zavedati, da noben varnostni ukrep ne jamči 100 % zaščite in zato morate vedno sprejeti ustrezne varnostne ukrepe, da zavarujete svoje osebne podatke, vključno s posodobljeno protivirusno zaščito.

POVEZAVE NA DRUGA SPLETNA MESTA

Spletišča skupine Žejn lahko vsebujejo povezave do spletišč, za katera menimo, da bi bila lahko za vas uporabna in informativna. Vsebin ali storitev teh spletišč ne potrjujemo ali priporočamo in nismo odgovorni za postopke varovanja zasebnosti teh spletnih mest. Priporočamo vam, da preberete Pravilnik o zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

Skupina Žejn se lahko partnersko povezuje z drugimi družbami, da vam zagotovimo vsebine ali storitve na skupni bazi ali kot povezavo blagovnih znamk, z uporabo skupnega spletnega mesta, ki vsebuje tako naše logotipe, kot logotip povezanega partnerja oz. njegove blagovne znamke. Prebrati morate posamezne pravilnike o zasebnosti teh partnerskih spletnih mest, saj se lahko razlikujejo od našega.

NAŠA POLITIKA DO OTROK

Vsebina in storitve tega spletnega mesta so namenjeni uporabnikom, starejšim od 18 let. Spletišče ni oblikovano tako, da bi bilo privlačno za otroke. Če izvemo, da je posameznik, mlajši od 18 let, prostovoljno dal osebne podatke na to spletišče, ali da je ponudnik storitev pridobil podatke o bolniku, za katerega se izkaže, da je mlajši od 18 let, te podatke izbrišemo iz naših aktivnih podatkovnih baz.

KAKO HRANIMO PODATKE IN VAŠE PRAVICE

Vaše osebne podatke hranimo le tako dolgo, kot je to potrebno za namene, za katere so bili zbrani.

S skupino Žejn lahko stopite v stik kadar koli bi želeli dostop do svojih osebnih podatkov, ali če bi potrebovali informacije o podatkih, ki jih imamo o vas (denimo o viru osebnih podatkov). Prav tako imate pravico do ugovora zoper obdelavo vaših osebnih podatkov iz upravičenih razlogov, prav tako lahko zaprosite tudi za njihov popravek ali izbris.

Ko skupina Žejn obdeluje vaše osebne podatke z vašim soglasjem, lahko to soglasje kadar koli prekličete, tako da stopite v stik z nami prek podatkov za stik spodaj. To ne bo vplivalo na obdelavo vaših podatkov na podlagi vašega prej podanega soglasja do umika le-tega.

Upoštevajte, da so nekatere pravice omejene z veljavno zakonodajo o varovanju podatkov in da imamo pravico zbirati, obdelovati in hraniti vaše osebne podatke za izpolnjevanje naših zakonskih obveznost. Od vas lahko po potrebi zahtevamo dodatne podatke, da potrdimo vašo identiteto, preden izvedemo vašo zahtevo.

STOPITE V STIK Z NAMI

Če imate pomisleke glede načina zbiranja ali hranjenja vaših osebnih podatkov ali če imate vprašanja v zvezi s to izjavo o zasebnosti ali bi želeli uveljaviti svoje pravice, kot navedeno zgoraj, lahko stopite v stik z nami na info@zejn.com.

SPREMEMBE NAŠEGA PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI

Osebne podatke bomo uporabljali le na način, opisan v Pravilniku o zasebnosti, ki je veljal, ko smo od vas zbirali podatke. Vendar si pridržujemo pravico, da kadar koli spremenimo pogoje tega Pravilnika o zasebnosti (na primer zaradi sprememb v zakonodaji o varstvu podatkov), tako da spremembe objavimo na tem spletišču. Sprejeli bomo potrebne in razumne ukrepe, da pridobimo vaše soglasje, če je potrebno, kot posledica vsake take spremembe.

INFORMACIJE ZA PREBIVALCE V EVROPSKEM GOSPODARSKEM PROSTORU

V skladu z zakonodajo EU o varstvu podatkov je »nadzornik podatkov« pravna oseba, ki je odgovorna za varovanje vaših osebnih podatkov in vam pomaga uveljavljati vaše pravice v zvezi z varstvom podatkov. Nadzornik podatkov za vaše osebne podatke v povezavi s tem spletiščem je:

Žejn d.o.o.

Z odgovorno osebo za varstvo podatkov pri podjetju Žejn d.o.o. lahko stopite v stik prek e-pošte na: info@zejn.com.

Če menite, da je prišlo do kršitev vaših pravic do zasebnosti in se vam zdi potrebno, lahko vložite pritožbo pri vašem lokalnem organu za varstvo podatkov. Svoj lokalni organ za varstvo podatkov lahko poiščete tukaj: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

 

PRAVILNIKI O PIŠKOTKIH IN DRUGI TEHNOLOGIJI

PIŠKOTKI

Zbiramo podatke o vaši uporabi tega spletnega mesta s pomočjo piškotkov in podobne tehnologije. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se na spletišču naložijo na vaš računalnik ali drugo napravo z dostopom do spleta, kar nam omogoči vašo prepoznavo in ohranjanje vaših prednostnih nastavitev, ko se vrnete na naše spletišče. Tehnologija piškotkov zbira podatke o klikih, vendar ne vključujejo podatkov, ki bi omogočili prepoznavo posameznika. Ti podatki se namreč nanašajo na vašo aktivnost na spletišču, kar nam pomaga prilagoditi naše spletišče in predvidevati, kaj bi lahko tudi druge uporabnike zanimalo, prek spremljanja prometa na priljubljenih točkah in prilagajanja storitev in informacij glede na zahteve strank.

Uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

 • Lastni piškotki – ti piškotki se naložijo na spletišču, ki je prikazano v oknu brskalnika; mogoče ga je prepoznati prek imena domene v naslovni vrstici okna brskalnika.
 • Piškotki seje – piškotki, ki potečejo ob koncu seje brskanja; naložijo se, ko uporabnik odpre okno brskalnika in potečejo, ko uporabnik zapusti brskalnik.
 • Trajni piškotki – piškotki, ki se ohranijo (shranijo) na napravi še po koncu seje brskanja in tako omogočijo, da se prednostne nastavitve ali dejanja uporabnika shranijo do takrat, ko se uporabnik ponovno vrne na spletišče.

Piškotke na spletnem mestu uporabljamo da:

 • usmerjamo uporabnike na določene dele spletišča;
 • se prepričamo, da ima spletišče usklajen videz na različnih brskalnikih in napravah;
 • omogočamo delovanje bolj kompleksnih področij spletišča; in
 • zbiramo skupno statistiko o obisku spletnega mesta, kar nam pomaga izboljšati delovanje spletišča.

To so značilni piškotki, ki jih uporabljamo na tem spletišču, z informacijami o tem, kako delujejo:

 

Google Analytics Koda za spremljanje, ki ne zbira podatkov za prepoznavo posameznika, temveč vzpostavlja anonimno identifikacijo, da razloči med novimi obiskovalci in tistimi, ki se vračajo, in še druge podatke. Ne poteče.

 

 

Ne dovoljujemo drugim spletiščem ali tretjim osebam, da bi uporabljale naše piškotke za njihove lastne namene ko obiščete naše spletišče.

SPLETNE OZNAKE

Občasno lahko uporabljamo spletne oznake (poznane tudi kot spletni svetilniki, oznake dejanj, gifi z enim pikslom, jasni gifi, nevidni gifi in gifi 1-po-1) na tem spletišču. Te oznake in piškotke lahko razvijemo s pomočjo partnerja za storitve spletne analitike, ki lahko zbira in shrani podatke, vključno z vašim naslovom IP; ta partner lahko prihaja iz druge države, v kateri velja drugačna zaščita osebnih podatkov, kot v državi zbiranja podatkov. Te oznake se nahajajo na različnih straneh spletišča. To tehnologijo uporabljamo, da merimo odziv in uporabo registriranih uporabnikov na naših spletiščih, vključno s tem, kolikokrat je določena stran odprta, in katere informacije se na njej iščejo.

GOOGLE ANALYTICS

To spletišče uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev spletne analitike, ki jo zagotavlja družba Google, Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja piškotke. Informacije, ki jih generira piškotek o vaši uporabi tega spletišča, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se hranijo tam. Ker smo na tem spletišču aktivirali »anonimizacijo internetnega protokola«, Google vaš IP-naslov skrajša še v Evropskem gospodarskem prostoru, pred prenosom v ZDA. To pomeni, da se vaš polni IP-naslov prenese na Googlov strežnik v ZDA le v izjemnih primerih in se skrajša šele tam.

Google bo prejete podatke uporabljal le za ovrednotenje vaše uporabe tega spletišča za skupino Žejn za pripravo poročila o aktivnosti na spletišču in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletišča in uporabo spleta. IP-naslov, ki ga zagotovi vaš brskalnik kot del storitve Google Analytics, ne bo združen z nobenimi drugimi Googlovimi podatki.

Kako lahko nadzorujem piškotke, ki jih uporabljate na tem spletišču?

Večina spletnih brskalnikov omogoča nadzor piškotkov s pomočjo nastavitev brskalnika. Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da vas bo obvestil, ko boste prejeli piškotek. Takrat se lahko odločite, ali ga želite sprejeti ali ne. Vendar pa če ne boste sprejeli določenega piškotka, določeni elementi tega spletišča ne bodo delovali pravilno ali v celoti.

Googlu lahko preprečiti zbiranje in obdelavo vaših podatkov (vključno z vašim naslovom IP) o uporabi tega spletišča, tako da prenesete in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Če ne dovolite nobenih piškotkov z naših spletišč, bo to lahko vplivalo na nekatere funkcije in vsebine, ki morda ne bodo pravilno delovale.

Da izveste več o piškotkih, vključno s tem, kako ugotoviti, kateri piškotki so bili naloženi in kako jih izbrisati, obiščite www.allaboutcookies.org.

Spremembe Pravilnika o piškotkih

Pravilnik o piškotkih za naše spletišče lahko posodobimo. Priporočamo vam, da ponovno preberete ta pravilnik vsakič, ko pridete na naše spletišče, tako da ste vedno ustrezno informirani o tem, kako in zakaj uporabljamo piškotke.